22.8.2011

Likat lenkillä

 
Eilen se sitten oli, Likkojen lenkki. Olimme työporukalla mukana: osa käveli 2,8 km, osa juoksi 7,5 km ja osa käveli 7,5 km. Minä kuuluin vm. porukkaan kävelysauvoineni.

 
Lenkki lähti Raatin urheilukentältä ja kiersi Oulujoen rantaa Toppilansaaren asuntomessualueen taakse ja sieltä Nallikarin uimarannan reunamille, josta Pikisaaren läpi ja kirjaston ja teatterin välistä takaisin Raattiin.





Aikaa kului 1 h 24 min. - eikös se tarkoita keskimäärin n. 5,5 km tuntivauhtia? Nallikarissa oli juottopiste, josta sai mehua ja vettä.






Raatin kentällä sai lenkin päätteeksi yllätyskassin (jossa oli mm. kirja) ja mukavan kenttälounaan: pastasalaattia, karjalanpiirakan, jogurttia, suolapähkinäpussin ja kivennäisvettä. Olin syönyt aamupalan puoli kahdeksan maissa ja seuraava ateria olikin tuo kenttälounas kolmen tienoilla, joten kyllä ruoka maistui!

Osa työporukastamme jäi kuuntelemaan Juha Tapiota ja Paula Koivuniemeä. Minä kävelin noin kilometrin matkan kotiin uupuneen hitaasti, kävelysauvoja ja yllätyskassia kanniskellen. Palautuminen vaati suihkun, istumista auringossa omalla terassilla jalat tuolille nostettuina, hyvää dekkaria lueskellen ja valkoviinilasillista nautiskellen. Vaati hieman tahdonvoimaa vaihtaa kissankestävä kotiasu kaupunkikelpoiseen ja kävellä viiden minuutin matka hotelli Arinaan, jonka saunaosastolle työporukallemme oli varattu sauna  ja iltapala. Aivan ihanaa pestopäällysteistä patonkia, salaattia ja pekonikiusausta sekä tietysti asianmukaiset saunajuomat. Osa jaksoi vielä iltakymmeneltä suunnistaa ravintola Tähteen Likkojen lenkin virallisille jatkoille, joiden solistina oli Suvi Teräsniska. Minä raahauduin kotiin, yritin katosa tv:tä, mutta nukahdin.

Suomalaisen Merjan viikonloppu oli erinomaisen miellyttävä ja vivahteikas. Pe-la sain nauttia siskoni yökyläilystä, la viipotettiin koko päivä Likkojen lenkin tunnelmissa ja su Suomessa visiitillä oleva MerjaUK pistäytyi syömässä MerjaFIN:n luona.

Olipas mukava viikonloppu!
MerjaFIN

19.8.2011

Viikon kuva. Picture of the Week.

Vk / week 33

Oulu, Finland
Day +18 C
Night +14 C


Kuhmo, Fin
Day + 16 C
Night + 12 C

15.8.2011

Kuntoilua ja kotihommia

So far so good :-D Viime viikolla 2 x kuntosalilla ja kerran puolen tunnin reippaalla sauvakävelyllä, lisäksi muutama pyöräilykeikka. Siitä se lähtee. Salilla vatsalihakset menivät 55 kg painoilla ja selkälihakset 50 kg:n, eikä muissakaan ollut valittamista. Hyvin oli taso säilynyt kesätauosta huolimatta.

Pakastimeen tehty lounasannoksia viikon tarpeiksi ja ihanan lämmin kesäpäivä (reippaat +20 C ja tuulikin oli leppoinen) vietetty tietokonetta huoltaen, pyykäten, kokaten (ne lounasannokset...), tiskaten, pyykkiä silittäen, terassilla lueskellen ja kissaa laiturilla kävelyttäen sekä tv:tä katsellen.

Olisipa lämmintä myös ensi viikolla. Se haihduttaisi hieman ikävää, kun taivaan frakkipukuiset syöskyhävittäjät ovat pakanneet kimpsunsa ja kampsuna ja suunnanneet kohti etelää. Hyvää matkaa!

MerjaFIN



12.8.2011

Viikon kuva. Picture of the week

Vk / Week 32

Oulu, Finland + 18
Rakastan auringonlaskuja! Ne ovat kaikki erilaisia /
I love sunsets! They are all different.
MerjaFIN














Oulu, Fin
Far too cold!

10.8.2011

HeiHeiaa!

Elokuu ja työt ovat alkaneet. Kävin eilen kuntosalilla ja nyt parantelen kipeytyneitä lihaksia. Edellisestä käynnistä olikin jo yli kaksi viikkoa aikaa. Omaohjaajani vaihtaa kaupunkia, joten ehkä nyt on hyvä aika vaihtaa uuden ohjaajan myötä saliohjelmaa. En ole vielä päättänyt millaisen ohjelman haluan: pallo- vai kinesistreeniä, laitteilla vai vapailla painoilla, kiinteytystä vai lihasten kasvatusta, lihaskuntoa vai myös aerobista. Joka tapauksessa tunnin treeni saa riittää. Jos kahdesti viikossa, niin toinen voisi olla keskivartalo + yläkroppa ja toinen keskivartalo + alakroppa. Taas on niin paljon, mistä valita! Saliohjelman lisäksi pace, bodybalance, bodypump, venyttely, juoksu (aluksi osaksi kävellen, kun on ollut taukoa). Näitä vaihdellen luulisi monipuolisuuttaa olevan riittävästi.

Oulussa on 20.8. Likkojen lenkki, johon osallistumme työporukalla. En vielä ole päättänyt, olenko laiska vai tehokas eli kävelenkö 2,8 km vai 7 km - hmmm... Päivä jatkuu virallisen ohjelman jälkeen työkavereiden kanssa saunomisella ja syömingeillä. Koko päivän urakka! :-D

Olen ennenkin mainostanut HeiaHeiaa. Se ilmoittaa olevansa "ehkäpä hauskin tapa pysyä kunnossa". Siispä olen kirjannut sinne myös maalauksen, joka minun kohdallani tarkoittaa akvarelli- tai pastellimaalausta sekä meditoinnin, joka tarkoittaa kirjoittamista. On siellä kummempiakin... Ja kyllä ne treenistä käyvät.






Olin viime viikonloppuna pe-su maalauskurssilla. Lauantaina maalasimme Nallikarissa ja kotiin tultuani olin aivan hirvittävän väsynyt.


















Sama tilanne sunnuntaina, kun maalasimme Hupisaarilla. Raitisilmamyrkytys... Keskittyminen ja ulkona oleilu vie voimia sekin.


Olen kirjannut HeiaHeiaan myös kissankävelytyksen. Kierrän Leevi-kissan kanssa korttelin lähes joka ilta. Kuvaamme rantalaiturilla auringonlaskua ja Leevi syö sieniä ja metsästää hyttysiä ja käy tervehtimässä laiturilla istujia. Aikaa kuluu n. 30-40 min. ja matkaa kertyy ehkä 400 m per kerta. Ei siis mitään järin reipasta, mutta rentouttavaa senkin edestä.

Tässä minun HeiaHeia-merkintöjeni top 5 tältä kesältä:
1. kissankävelytys 40 krt, 0 km (eli 40 x 400 m = n. 16 km)
2. pyöräily 32 krt, 216 km
3. meditointi (lue: kirjoittaminen) 17 krt
4. kävely 10 krt, 21 km
5. juoksu 9 krt, 27 km

Toivottavasti syksyn myötä lista hieman muuttuu ja lajit vaihtuvat. Ja kesäkilot katoavat...

MerjaFIN