30.7.2012

Heiata vai ei?

Jos jokin voi pilata liikkumisen ilon, niin tämä kolumni tekee sen:
http://www.hs.fi/kotimaa/Heia+heia+Nostin+peffani+sohvalta/a1305588069853

En ehkä ottanut itse kolumnia liian tosissani, mutta viimeistään kommentit saivat minut harkitsemaan palvelusta eroamista. No, ainakin piilotin treenini muilta. Ehkä eroan myös ryhmistä...

Joku tietysti ajattelee, että se koira älähtää... mutta ei se niinkään ole, koska treenaan myös oikeasti. Siivoukset, shoppailut ja kissankävelytykset ovat vain rikkana rokassa ja lisäävät palvelun hauskuutta. Ja esim. tähän blogiin olen kirjannut vain ne hyötyliikunnat, joissa syke nousee ja hiki virtaa eli tehoa piisaa.

Mutta jotkut suivaantuvat siitä, että tällä tavoin ns. treenejä kertyy jopa 20 / viikko, kun vakavissaan treenajilla niitä tulee tähän verrattuna vain murto-osa. Palvelun tarkoituksena on kuitenkin kannustaa kaikkia ihmisiä liikkumaan - vaikka edes pikkuisen.

Artikkelia on kommentoitu puoleen ja toiseen. Tietysti kolumni voi kärjistää ja provosoida ja ehkä sen pointti on, että monet huijaavat itseään uskottelemalla urheilevansa, kun "vain" siivoavat. Mutta en oikein jaksa uskoa, että tämä olisi tilanne HeiaHeian käyttäjien joukossa. Tuskin kukaan kuvittelee, että kun kävelytän kissaani 200 m ja 20 min. päivässä, luulisin sen olevan kuntoa kohottavaa liikuntaa minulle. Mutta jollekin toiselle se voi olla juuri sitä. Esim. jos sairaus rajoittaa liikkumista, on pienikin liikkuminen terveyttä edistävää ja ylläpitävää.

HeiaHeia sanoo olevansa "ehkäpä hauskin tapa pysyä kunnossa". Kunnossa pysyminen on aivan eri asia kuin triathlon tai kymmenien kilometrien pyörätreenit tai maratonjuoksu. Tai mikä muu tahansa, mikä ei ole hyötyliikuntaa tai muuta hauskaa toimintaa, johon liittyy liikunta. Esim. muusikoiden työ on Työterveyslaitoksen tekemän tutkimuksen mukaan raskasta. Silti moni ei katso soittamisen olevan liikuntaa.

Entä mihin unohtui terveysliikunta?

Kissani ovat tänä vuonna kävelleet yht. 31 km. Minusta se on aika hyvä saavutus kissalle :-)

MerjaFIN

23.7.2012

Jatkoaikaa...

No niin... oikeassa olitte, te epäilijät: 10 kg laihdutus ei onnistunut. Lihoin pääsiäisestä kaksi kiloa ja sain siitä pois 3 kg, joten tulos on plus miinus nolla... MerjaUK:n kanssa annoimme itsellemme jatkoaikaa. Kyllä se siitä!

Mutta en ole ollut toimettomana kesän aikana kuitenkaan. Kuntosali ei ole kiinnostanut, mutta kävelyä ja pyöräilyä on tullut joka viikko ihan mukavasti juhannusviikkoa lukuun ottamatta. Listaan on otettu toiminnot, joissa hiki on virrannut ja syke noussut eli toiminnolla on ollut merkitystä kunnon kohottamisen kannalta.

Tässä lyhyt kooste:
Vk 23: sauvakävely x 4 + pyöräily x 1
Vk 24: kävely x 4
Vk 25 (juhannusviikko): hyötyliikunta x 1
Vk 26: hyötyliikunta x 2 + kävely x 2 + pyöräily x1
Vk 27: pyöräily x 3 + kävely x 1 + hyötyliikunta x 2
Vk 28: pyöräily x 2 + kävely x 3 + hyötyliikunta x 1
Vk 29: kävely x 3 + pyöräily x 3

Kävin myös Ranuan eläinpuistossa katsomassa jääkarhunpentua :-)


Mukavaa kesän jatkoa! Elokuussa meidän työporukka osallistuu Likkojen lenkille!
MerjaFIN

9.7.2012

Olympic Torch Relay


   The cyclist had never before had such a straight forward ride along London Road than on the Olympic Torch Relay Day. No cars, nor buses just happy crowds on both sides of the road waiting for the Torch to arrive. 
 By the way we got our tickets for Olympic the other day: half past seven  in the morning it was - a special delivery. Gardiff here we were come! How exciting it would be if Spanish men football team  would be playing against England.  I do not know anything about football. Just that the idea is to kick the ball to the goal. Never mind I'm happy to experience the atmosphere.

A taster from it  it was on last Monday when the Torch arrived to our town with applauding and cheering.