29.7.2014

Sivulliset uhrit...

...tai aina roiskuu, kun rapataan (muita tilanteeseen sopivia sananlaskuja otetaan vastaan...).

Kissat nauttivat auringosta terassilla.
Hylätty kissa on kierrellyt asuinaluellaani keväästä asti ja saapuu lähes joka ilta myöhään terassilasien taakse haastamaan riitaa toisen kissani kanssa (toinen kissani pötkii pakoon vierailijan nähdessään). Kissat huutavat toisilleen ja yrittävät läpsiä terassilasin läpi. Konsertti on melkoinen ja pitäisi saada loppumaan pikaisesti sekä kissan että naapureiden mielenterveyden säilyttämiseksi.

Jokainen kissanomistaja tietää, että tappelevien kissojen väliin ei pidä mennä ellei pukeudu haarniskaan. Niinpä minäkin olen sulkenut terassioven, jättänyt oman kissani sinne rauhoittumaan ja käynyt ulkokautta hätistelemässä tunkeilijan pois. Vieras on hyvin ihmisarka ja pötkii tiehensä heti, kun näkee minut. Oma kissani rauhoittuu sitten melko pian, kun tilanne on ohi. Tekniikka toimi siihen saakka, kunnes kesäkuun puolivälissä refleksini myöhästyivät: vieras kissa näki minut ovenraossa ja pinkaisi talon nurkan taakse - oma kissani säntäsi sisään katsomaan ikkunasta, minne vieras meni - minä seisoin epäonnekseni ovenraossa kissani tiellä. Tulos: kissa tarttui kynsin, hampain sääreeni - veteli ohi mennessään pohkeeseen kivat raidat ja upotti hampaansa sääreeni. Parin minuutin kuluttua kissa tuli luokseni kehräten ja täysin tietämättömänä aiheuttamastaan kivusta.

Summa summarum: viikko antibioottitiputuksessa sairaalassa ja säären puremiin kehittyneen märkäpesäkkeen avaus. Hieman harmitti viettää juhannusta sairaalassa, mutta kun näin hurjana puhaltavan tuuleen ja viistoon piiskaavan sateen, harmi haihtui. Minun vaivani oli kuitenkin pieni monien vakaviin sairauksiin verrattuna.

Sentin syvyistä ja viiden sentin mittaista haavaa on nyt sitten hoidettu päivittäin joko terveysasemalla tai OYS:n päivystyksessä koko kesän ajan ja hoito jatkuu edelleen. Haava parantuu hitaasti, mutta varmasti. On ne ihmeaineita, joita hoidoissa käytetään! Haavaan laitetaan Sorbact®-nauhaa, joka on toiminut aivan loistavasti, kuten myös hoitajat - kiitos heille hyvästä hoidosta.

Viikko sitten uskalsin aloittaa pyöräilyn, mutta sitä ja kävelyä rankempaa liikuntaa en vielä tohdi tehdä, sillä jalka on hieman turvoksissa edelleen ja vaatii lepuuttamista ja kohoasentoa päivän mittaan. Onneksi jalka ei ole kipeä. Onneksi haava paranee. Onneksi tämä on lopultakin vain pieni vaiva.

Entä mitä kuuluu ei-toivotulle vierailijakissalle? Sillä on historia, se ressukka on hylätty ja siitä on tullut ihmisarka. Hyvät ihmiset yrittävät loukuttaa sitä saadakseen sen turvaan eläinsuojeluyhdistyksen huomaan ja uuteen kotiin.












Kesäni on siis ollut hieman erilainen kuin suunnittelin, mutta se ei ole estänyt nauttimasta auringosta, merestä, kesäkaupungin tarjonnasta, kauppatorista ja ystävien seurasta. Perjantaina juhlitaan väliin jäänyttä juhannusta grillauksen merkeissä :-)

Hyvää kesän jatkoa itse kullekin säädylle :-)
t. MerjaFIN