28.3.2014

Aktiivisuuden etsinää ja uusia makuja

Vuodenvaihde ja alkuvuosi meni sairastellessa. Kunto rapisi entisestään (kilot eivät...) ja liikuntaintoa pitäisi
kehitellä lisää - jälleen kerran. Rivitanssitunneilla olen käynyt, samoin kävelyllä ja sauvakävelyllä ja pyöräilykausikin on avattu, mutta lihaskuntotreenit ovat jääneet paitsioon. Ei hyvä!

Aktiivisuusranneke

Hankkisinko aktiivisuusrannekkeen, joka myös hyvinvointirannekkeena tunnetaan? Olisiko siitä apua? Viime aikoina olen käyttänyt iPodia askelmittarina ja huomannut, että 10 000 askeleen saavuttamiseksi pitäisi liikkua työpäivän lisäksi reippasti ainakin tunnin verran. Silti työpäivänkin aikana askelia saattaa kertyä 3000-4500, päivästä riippuen, joten ei työni pelkkää tietokoneen ääressä istumista ole. Jonkinmoisesta mittarista tavallisen sykemittarin lisäksi voisin ehkä silti hyötyä itseni kannustamisessa.

Aika-ajo-sivusto on testannut kahta ranneketta, Polar Loopia ja Fibit Flexiä. MoveMe-blogin pitäjä, tamperelainen personal trainer puolestaan on testannut kolmatta rannekemerkkiä, Jawbone Upia.

Myös Kuningaskuluttajassa testattiin jokin aika sitten kaikkia kolmea ranneketta. Kaikilla rannekkeilla on omat etunsa, mutta Kuningaskuluttajan testin voitti niukasti Polar Loop. Miksi itse hankkisin juuri Polar Loopin? Koska se tuntuu tutuimmalta tuotemerkkinsä vuoksi ja se on kotimainen tuote. Muihin testattuihin rannekkeisiin verrattuna myös sen käyttö näyttää helpoimmalta. Taidanpa suunnata askeleet lähiaikoina Polar Loop -kauppaan...

Quorn ja mantelimaito

Olen valitettavan kiintynyt liharuokiin ja kyllästynyt harrastuksiini. Uusia tuulia kaivaten liityin jokin viikko sitten Oulun City-Marttoihin. Ensimmäinen marttailuni oli osallistuminen kasvisruokakurssille. Niitä uusien makujen tulvaa! Aivan ihania ruokia teimme 12 hengen porukalla ja tietysti nautimme ne sitten hyvällä ruokahalulla.

Kurssin jälkeen lisäsin ostoslistalleni Quorn™-tuotteet: fileet, rouheen ja kuutiot. Fileitä grillattiin kasvisruokakurssilla uunissa, valeltuina makealla chilikastikkeella, ja nautittiin maustamattoman jogurtin ja erilaisten salaattien kera. Mikäpä sopiikaan paremmin linjojaan ja kolesteroliaan vahtivalle kuin kolesteroliton ja proteiinipitoinen Quorn, joka maistuu huomattavan paljon paremmalta suussani kuin soija. Olen maistanut Quornia tai vastaavaa sienipohjaista tuotetta ensimmäisen kerran jokin vuosi sitten käydessäni MerjaUK:n luona Englannissa. Tykkäsin jo silloin. Suomeen Quorn tuli n. 1½ vuotta sitten.

Toinen uusi makututtavuus on mantelimaito (mantelijuoma). Maistoin sitä ensimmäisen kerran kahvimaidon korvikkeena eräässä kahvilassa ja kun satuin katsomaan Kuningaskuluttajan kasvismaitotestin, ostin muutama päivä sitten purkillisen. Mantelijuoma tuo ihanan mantelisen maun kahviin, mutta muualla en ole sitä vielä ehtinyt kokeilla. Mantelijuoman rasva- ja kalorimäärä on mukavan vähäinen. Lisäksi tuote on kolesteroliton ja siinä on saman verran kalsiumia kuin rasvattomassa maidossa.

Kasvisruokakurssilla syötyä:
Grillattuja Quorn™-fileitä, kastikkeena jogurttia, 
täysjyvävehnä-avokadosalaattia,
lämmintä juures-omenasalaattia ja punakaalta makeasti
Mantelimaitoa




















Kylläpä tulikin paasattua pitkän tauon jälkeen, mutta hyppikää tylsimmät kohdat yli :-)

Aktiivista kevättä ja uusia makuja kaikille!
toivottaa MerjaFIN
p.s. Huomenna 29.3. on paitsi kesäaikaan siirtyminen myös Earth Hour -ilta. Säästäkäämme siis energiaa lauantai-iltana klo 20.30-21.30. Every little counts!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti