30.1.2013

Ei faksaa eikä vatkaa

(sisältää tahatonta tuotesijoittelua...)

Se ei faksaa eikä vatkaa. Tai jos faksaa, niin ei vatkaa - ja päinvastoin. Mikä se semmoinen on?

Ostin aikoinaan monitoimkoneen, jolla voi vatkata ja raastaa, pilkkoa ja viipaloida. Kiva väline, jota tulee jopa käytettyä. Jokin vuosi sitten satuin erään tavaratalon elektroniikkaosastolle ja näin mainoksen monitoimilaitteesta. Siinä ei näkynyt minkäänlaista vispilää eikä leikkuuterää, sillä se ei ollutkaan kone, vaan laite... Semmoinen musta laatikko, joka oli sekä tulostin ja faksi että skanneri.

Nykyään ei riitä, että haluaa monitoimikoneen. Pitää tietää, haluaako todella sen vai yleiskoneen vai peräti food processorin... Mutta missään tapauksessa ei pidä toivoa joulupukilta monitoimilaitetta jouluaterian valmistamista varten. Vaikka kohta sekin taitaa onnistua, kun scifistä tulee totta ja laitteella voi tulostaa valmiit ruoat. Jo nyt 3-ulotteisten objektien tulostaminen on mahdollista.

Sitä odotellessa... Olin jokin päivä sitten tekemässä viikon ruoka-annoksia pakkaseen, tulostimeni (anteeksi, monitoimilaitteeni...) ei toiminut, enkä jaksanut ravata toisessa huoneessa katsomassa reseptiä tietokoneelta. Muistin, että minullahan on kätevä e-keittokirja aivan käden ulottuvilla. Virta laitteeseen ja resepti esiin ja se on siinä. Se ei faksaa eikä vatkaa, mutta se saa nyt kunnian olla uusin keittiövälineeni. Samsung Galaxy Tablet on ollut minulla jo pari vuotta, mutta vasta nyt tuli mieleeni käyttää sitä reseptikirjana.



Luin tänään uudehkon artikkelin soijan terveysvaikutuksista. Soijajogurtit ja -jäätelöt ovat liian makeita minun makuuni, mutta tumma soijarouhe sopii moneen ruokaan jauhelihan jatkeena tai korvikkeena, esim. yllä olevan kuvan liha-soijamurekkeeseen.

Soijaa siis pukkaa muuallakin kuin Putouksessa :-)

Tässäpä tämän kerran linkkitarjotin. Valitkoon kukin mieleisensä :-D

Hauskaa helmikuuta!
t. MerjaFIN


2 kommenttia:

  1. Tummasta soijarouheesta voi tehdä herkullista pastakastiketta ilman lihaakin, mausteita vain pitää käyttää reilummasti. Tai soijapalasista saa ihanaa kanakastikkeen kaltaista kastiketta soijakerman kanssa, kun sen maustaa tuhdilla currylla. Sopii vegaanillekin.
    /Tuula

    VastaaPoista
  2. Itse asiassa olen sitä muutaman kerran tehnytkin alkuvuodesta, pastakastiketta tummasta soijarouheesta siis. Ja mausteita tosiaan saa laittaa reippaasti. Enkä minä ainakaan huomaisi, että ei ole lihaa, jos en tietäisi :-) Pitääkin laittaa resepti Meekunmaukkaisiin...

    "Kana"kastiketta en ole kokeillut, kuulostaa hyvältä! Englannista saa ihania, sienestä tehtyjä lihankorvikkeita. Todella maukkaita. Harmi, kun ei meiltä saa. En ainakaan ole löytänyt.

    MerjaFIN

    VastaaPoista