15.1.2013

Tammikuun valinnat

Pari viikkoa tätä vuotta takana. Epämääräinen lupaukseni yrittää tehdä parempia valintoja on pudottanut painostani yhden kilon. Jeee!

Tammikuun alkupuolen valintani konkretisoituivat seuraavasti:

  • tein viikon ruoat ennakkoon ja laskin kulutuksen kalorilaskurilla (lipsumisia sattui, kuten veljeni synttärikemuissa)
  • olen tehnyt 4 sauvakävelytreeniä ja yhden kävelytreenin, yhden Somatec Pilates + body rolling -treenin sekä yhden venyttelytreenin
  • olen vastannut viikon ajan vatsalihashaasteeseen ja pilateshaasteeseen.
Vatsalihashaaste: Facebookissa sai alkunsa Akka-haaste vastavetona miesten Äijä-haasteelle. Tässä Facebookin haastekutsu, joka tuli minulle kaverin ties monennenko kaverin kautta: 

"Nytpä haastan kaikki naiset AKKA-HAASTEESEEN. Tee yksi vatsalihasliike samalla periaatteella kuin ÄIJÄ-HAASTEESSA.  Käy selällesi makaamaan, laita jalat koukkuun ja kädet kämmenet vastakkain rintojen korkeudelle, nosta päätä ja ylävartaloa niin ylös kuin saat jalkapohjien irtomatta maasta. Joka päivä siis yksi lisää, 70:ään toistoon saakka! Haastetta saa jakaa vapaasti kaikille tosi akoille! Haasteen on luonut alunperin Paula Hartikainen."
(Yllä olevat haastelinkit vievät Facebookiin ao. sivuille.)

Äijä-haasteen liike on burbee. Akoilla tavoitteena on, että kun 70 päivää haasteen aloittamisesta on kulunut, kukin pystyy tekemään 70 vatsalihasliikettä yllä kuvatulla tavalla.

Pilateshaaste: Kiitos MerjaUK:lle, joka ed. päivityksessään esitteli tämän Petri Kokon Ponnistus Pilates -jumpan. Koska selkäni on vaivannut minua koko ikäni, tein myös tästä itselleni haasteen. Ajattelin, että siinä se menee samoilla kivuilla kuin vatsalihashaastekin. Olen tehnyt tuota 5 min. pilatesta nyt viikon verran ja jo kolmantena päivänä selkä oli vähemmän kivulias kuin viime aikoina yleensä. Aamulla minusta ei ole jumppaajaksi, mutta heti töistä kotiin tultua teen ensin pilateksen ja sitten vatsalihakset. So far so good :-)

Huomautan vielä, että kaikenlaisen liikunnan harjoittaminen on huomattavan paljon raskaampaa 30 kg:n taakkaa kantaville kuin pienemmällä taakalla liikkuville. Ei ole välttämättä älyttömän helppoa kammeta itseään kohti yläilmoja selinmakuulta vatsalihashaasteessa, kun on kunnon mäki edessä. Nostan siis hattua sekä itselleni että kanssakärsijöille tässä mielessä  Ja kun se kumpu siitä pienenee, niin me porskutellaan menemään!

Tervetuloa muutkin mukaan vatsalihas- ja pilateshaasteisiin!
MerjaFIN


Lenkin varelta: Talvivärejä Nuottasaaren ulkoilualueella Oulussa

3 kommenttia:

  1. Howdy... I will catch the ball and join to "abdominal crunch" challenge. Ta! I love my morning Pilates. Merja UK

    VastaaPoista
  2. Hyviä valintoja olet tehnyt. Akkahaasteeseen minäkin osallistun, tänään on vuorossa 15 vatsalihasliikettä. Aloitin 7.1 ja päätin aloittaa päiväv luvusta että muistasi paremmin. Tuo Petri Kokon video on myös tuttu, jaoin sen aikoinaan fb:ssa ja ehkä olen jakanut sen täälläki, en muista. Mieskin on välillä innostunut tekemään liikkeitä mukana. Kuntosalilla olen alkanut myös käymään joten uusi vuosi luoauksieneen on minuunkin tarrtunut hyvin. Minulla tosiin eniten motivoittaa keväällä alkanut kuntoutus. Viimeinen viikko on huhtikuussa ja koko viikko on testausta. Haluan että tulokset näyttävät toisilta kuin viime huhtikussa.Mutta tsemppiä sinnepäinkin, tsempataanpa toisiammekin aina väilillä. Olen muuten pitänyt ruokapäiväkirjaa pari viikkoa osoitteessa fooddiary.fi. Minusta se on helppokäyttöinen ja kätevä. Siitä on ilmainen kokeiluversio mutta muuten maksaa vähän.

    VastaaPoista
  3. MerjaUK ja Maaretta, onpa kiva kuulla, että tekin olette mukana haasteissa. Eilinen 7 vatsalihasliikettä olivat tervanjuontia, mutta tämän päivän 8 menivät kuin tanssi. Päivät ovat niin erilaisia.

    Kiitos, Maaretta tuosta fooddiary-linkistä, pitääpä testata! Iloa treeneihin ja kuntoutukseen!

    Tsempataan tosiaan toisiamme! Innostaa, kun on tsemppikavereita!

    MerjaFIN

    VastaaPoista