3.5.2015

Hauska huhtikuu

Terveisiä hauskasta huhtikuusta! Oli melko mukavaa, ei voi valittaa. Maalasin kissojeni kuvia kuivapastellilla samettipaperille, otin polkupyörän talviteloilta, ostin kävelykengät ja kokkailin uusia ruokia. Yksi hauskimmista oli kukkakaalipizza, jonka reseptin eräs kaverini vinkkasi. Se on myös kevyttä ruokaa, jos ei läträä liikaa juuston kanssa.

Yksi keskeisiä ongelmiani – jos sitä ongelmaksi voi sanoa – on se, että kiinnostukseni jakautuu moneen asiaan. Harrastan mm. kokkausta, maalaamista, kirjoittamista, valokuvaamista, lukemista ja nettiasioita. Kissani eivät ole listalla, sillä ne ovat elämäntapa, eivät harrastus. Ennen harrastuksiini kuului myös liikunta, mutta sen ilo on ollut kateissa jo pitkään. Nyt näyttää siltä, että kaiken muun lisäksi harrastan myös laihduttamista.

Nykyään puhutaan laihduttamisen sijaan mieluummin painonhallinnasta, jossa terveellisen ruokavalion ja monipuolisen liikunnan kombinaatio muodostavat elämäntavan. Ei enää lyhytjännitteisiä laihdutusprojekteja ja kummallisia dieettejä, vaan loppuelämän kestävä terveellisempi elämä. Kukaan ei jaksa olla aina ja ikuisesti skarppina eikä tarvitsekaan – riittää, että tekee pääasiassa ns. viisaita valintoja. Terveellisinä pitämäni ruokavalinnat ovat kyllä osa elämäntapaani, mutta painon pudottaminen alkaa tuntua kyllästyttävältä harrastukselta. Siksi olen näissä haastekuukausissani pyrkinyt etsimään pelkän laihdutuksen lisäksi myös jotain muuta tavoittelemisen arvoista.

Seuraavana on haastevuorossa toukokuu. Oli hieman vaikea keksiä teemaa, joka alkaisi t-kirjaimella, olisi positiivinen, noudattaisi samaa linjaa aiempien kuukausien kanssa ja kuvaisi sitä, mitä kuukaudelta toivon. Lopulta valitsin toimivuuden. Haluaisin saada jonkinlaisen tasapainon kaikkien noiden harrastusteni kanssa siten, että jokaiselle olisi aikaa sopivasti ja saisin vielä liikunnankin sujutettua sinne sekaan. Toukokuu näyttää, miten homma toimii.

Tervetuloa tekemään kanssani oivia valintoja toimivassa toukokuussa!

t. MerjaFIN
p.s. Laihdutusharrastukseni saldo huhtikuulta on -1,1 kg. Kokonaispudotus tämän projektin aikana on nyt 11,9 kg. Alaspäin mennään, ja sehän on vallan mainiota!

Vappupiknikillä tuulisessa, mutta lämpimässä säässä.
Ulkona ruoka maistuu parhaalta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti