18.4.2011

Niin makaa kuin petaa

Tänään on eletty historiallista päivää, koettu kummallisia hetkiä ja outouden tunteita. Perinteisten kolmen valtapuolueen sijaan meillä onkin nyt neljä suurta: Kokoomus, Sosiaalidemokraatit, Perussuomalaiset ja Keskusta. Puoli Suomea ihmettelee, miten tässä näin kävi, toinen puoli juhlii aamunkoittoon. Minä katson ja odotan mielenkiinnolla, mitä tuleman pitää. 

Oulussa vaalit voitti Keskusta, mutta 1,5 prosenttiyksikön sisään mahtuvat myös kaksi muuta valtapuoluetta, joista toinen on upouusi. Yksi entisistä valtapuolueista jäi kauas taakse.

Näin maa makaa nyt, ja sitä lienee pedattu jo pidemmän aikaa. Jokin aika sitten kommentoin Facebookissa köyhyyttä käsittelevään keskusteluun, että suomalaisten pitäisi muutta mielenlaatuaan voidakseen nousta barrikadeille, kuten monissa muissa maissa. No nyt on noustu, joskin aika yllättävällä tavalla ja yllättävältä taholta. Demokratian siivin ja pieniä välikohtauksia lukuun ottamatta ilman väkivaltaa. Yllätys taisi vaalitulos silti olla meille kaikille.

Sosiaalinen media on mielenkiintoinen. Erilaiset puolileikilliset ja vähän vakavamma ryhmät keräävät puolitosissaan tai vähän vakavammin asiaan suhtautuvia jäseniä. Facebookiin on esim. perustettu ryhmiä vaalitulokseen pettyneille.

Sanottakoon vielä, että olen valitettavan epäpoliittinen ihminen. Tämäkään kirjoitus ei ole toisten puolesta eikä toisia vastaan. Onpahan vain havainnointia asiasta, joka puhuttaa niin Suomessa kuin maan rajojen ulkopuolellakin.

Suomi teki valintansa. Kansa on puhunut. Mielenkiinnolla odotan huomista.









Suomen lipun kuvalähde:
http://www.intermin.fi/intermin/home.nsf/page/EA179F1749E12015C2256B1B004FFD26?opendocument

2 kommenttia:

  1. Niin, tällainen on mahdollista demokratiassa. Ei anneta periksi. Taistelu oikeudenmukaisemman Suomen (ja myös Ison-Britannian) puolesta jatkuu,
    toivoo aktivoituva ystävänne. Onneksi seuraavat eduskuntavaalit - ja uusi mahdollisuus - ovat taas neljän vuoden kuluttua.

    VastaaPoista
  2. Erikoista tämä on kieltämättä ollut. Vaaleja oli pitkästä aikaa jännittävämpi seurata kuin maalin kuivumista... :-)
    MerjaFIN

    VastaaPoista