10.4.2011

Rytmin vaihdoksia

Olin kaksi päivää Hämeenlinnassa työmatkalla. Siellä oli kevät yhtä nihkeässä kuin Oulussa, vaikka Aulanko oli yhtä viehättävä kuin ennenkin. Sinänsä lohdullista, että talvi on ollut melko tasapuolinen koko maassa. Oli mukava tulla perjantaina  kotiin ja havaita, että viikonloppu ja kaksi vapaapäivää ovat vielä edessä.

Pitkän harkinnan jälkeen päätin jättää Hämeenlinnan matkalta lenkkikamppeet kotiin, sillä minua nuoruudesta asti vaivanneet sydämen rytmihäiriöt ovat viime aikoina esiintyneet häiritsevän tiheästi. Kyllä, tutkittu on aikoinaan, vaarattomiksi todettu, eikä mitään sairauteen viittaavaa havaittu. Muutama vuosi sitten kävin tekemässsä lääkärin valvonnassa rasitusergometritestin, eikä sekään paljastanut esteitä liikunnalle. Kuitenkin tuntuu siltä, että välillä ja juuri nyt pitää hieman hellittää, ottaa rauhallisemmin (sukurasitustakin on). Aiemmassa päivityksessä jo mainitsinkin, että liian kova lenkki aiheutti ikäviä rytmihäiriöitä loppuillan ajaksi. Ne vaivaavat edelleen, pitkin päivää inhottavaa muljahtelua. En tiedä, milloin menen seuraavan kerran lenkille, mutta näillä näkymin en vielä huomenna, toivottavasti jo maanantaina. Nyt lepään. Lääkäriin kai sitten, jos ei rytmi tokene.

Tänään Oulussa paistoi aurinko ja lämmintä oli siinä + 6 asteen kieppeillä. Lumi sulaa mukavalla vauhdilla, torille alkaa kokoontua nuorisoa rullalautoineen (yhdellä kaverilla oli jopa shortsit jalassa ja se on kyllä jo liioittelua näillä leveysasteilla), torikahviloita pystytetään ja patioita rakennellaan. Elämä palaa kaupunkiin pitkän ja pimeän talven jälkeen. Kävin ennakkoäänestämässä kirjastossa, ostamassa edullista ja terveellistä ruokaa Stockmannin Hulluilta päiviltä, katsastamassa erään ystäväni uuden kämpän vain parin korttelin päässä omastani ja istuin kissojeni kanssa asuntoni terassilla nauttimassa auringosta.


Viime vuoden helatorstai toukokuussa oli helteinen, ja jokainen vihreä puistoläntti kaupungissa oli kansoitettu lämmöstä nauttivalla kansalla. Tänä vuonna helatorstai on vasta kesäkuussa, mutta sitä ennen vietetään pääsiäistä ja heti perään vappua. On tämä vain ihmeellistä!








Kevätaurinko on RedBull - se antaa siivet!




p.s. uusille kävijöille: kun kuvaa klikkaa hiirellä, sen saa suuremmaksi

2 kommenttia:

  1. Voi voi. Kuulostaa kamalan ikävältä tuollaiset vaivat. Jos ne vain jatkuu, kannataisko kuitenkin mennä uusiksi lääkäriin?
    MerjaUK

    VastaaPoista
  2. Nyt tuntuvat rauhoittuneen :-)
    t. merjaFIN

    VastaaPoista