1.4.2011

Vierivä Merja ei sammaloidu

Kylläpä aika kuluu nopeasti! Kevään huomaa siitä, että lokit ovat saapuneet, asfaltti alkaa paljastua, aurinko lämmittää päivällä, eikä juostessa tarvitse piikkilenkkareita.

Juoksukoulun kolmas yhteislenkki oli tänään. Ensimmäisellä kerralla 19.3. juoksimme pienten kävelypätkien rytmittämänä 45 min. Toinen yhteislenkki oli 26.3., jolloin saimme aluksi opastusta juoksijan venyttelystä (lonkankoukistajat, etureidet, pakarat, takareidet, pohkeet) ja sen jälkeen juoksimme ja kävelimme yhdessä 45 min.

Tänään oli siis kolmas lenkki, juoksua 60 min. pienten kävelytaukojen kera. En päässyt paikalle, mutta tein saman harjoituksen itsekseni: 13 min. juoksua + 2 min. kävelyä vuorotellen tosi hiljaisella vauhdilla (koska tuntemuksen pitää olla kevyt). Ehkä siinä kuitenkin tuli n. 6 km liikuttua (kaloreita kului 502). Yhteislenkkien lisäksi teemme viikon aikana 1-2 lihaskuntopainotteista ryhmäjumppaa, 2 omaa lenkkiä ja kaksi 20 min. venyttelytreeniä.

Olen ollut melkein tunnollinen... Kaikki ohjelmaan merkityt juoksulenkit olen tehnyt ohjeiden mukaan (paitsi yhden, jonka vedin liian kovaa ilman kävelytaukoja ja podin rytmihäiriöitä loppuillan), mutta venyttelyt ovat jääneet yhteen kertaan.

Tälle viikolle en saa mahdutettua ryhmäjumppaa. Syy on se, että menen perjantaina verenluovutukseen ja sen jälkeen on pakko ottaa treenivapaata muutama päivä. Viime vuonna jatkoin treenaamista verenluovutuksesta huolimatta ja kun viikonloppu koitti, olin kuin kuollut. Olin niin väsynyt, että pelkäsin tosissani terveyteni puolesta.

Käyn säännöllisesti verenluovutuksessa ja muutama vuosi sitten sain loistoidean. Olin juuri tullut pace-tunnilta, kun huomasin, että veripalvelu oli vielä auki. Tuumasin, että nytpä hoidan senkin asian samalla reissulla. Ei olisi pitänyt... Kun maitohappoa täynnä olevista ja treenin kovettamista lihaksista imetään viimeisetkin veripisarat, ei olo ole kaksinen. Minulla oli vaikeuksia päästä hoitopöydältä ylös, sillä lihakset menivät aivan jumiin ja muutenkin heikotti.

Kun ikää tulee lisää, näyttää verenluovutuskin vaikuttavan enemmän fyysiseen vointiin kuin nuorempana. Liikunnan ja painonhallinnan ja kaiken touhun keskellä täytyy muistaa myös levätä.


Siinäpä ne tärkeimmät... Veripalvelussa on kova pula verestä. Mene sinäkin luovuttamaan, jos pystyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti