20.3.2011

Ravintosuunnitelma ja juoksukoulu

Eilen alkoi kuntoklubin juoksukoulu, johon oli ilmoittautunut 50 naista. Osalla tavaoitteena on Terwahölkkä toukokuussa. Minun tavoitteeni on juoksukunnon kohotus. Sain kaikenlaisista hölkistä ja kilpailuista tarpeekseni nuorena tyttönä, kun harrastin aktiivisesti kilpaurheilu. Tuli juostua kisa jos toinenkin. En silti sano, että ei koskaan enää.

Juoksukoulun alku meni osaltani paremmin kuin viime vuonna, jolloin säärten etuosien lihakset jämähtivät alkumetrien jälkeen niin jumiin, että nilkkoja ei voinut kunnolla koukistaa. Jouduin sitten kävelemään käytännössä koko lenkin ja osan seuraavaakin.

Tänäkin vuonna olin joukon hitain, mutta pystyin kuitenkin juoksemaan ohjelman mukaan: 2-3 min. kävelyä ja 5-10 min. juoksua vuorotellen yht. 45 min. Onneksi hyvä ystävä oli mukana, joten saimme molemmat olla rauhassa viimeisinä ja säännöstellä vauhtia juttelemalla tauotta...

Seuraava yhteislenkki on ensi lauantaina. Siihen mennessä meidän täytyisi tehdä kaksi itsenäistä lenkkiä, 1-2 bodypump, pace tms. treeniä sekä kaksi 20 min. venyttelyä.

Treenipäivät on ohjelmoitu kalenteriin ja seuraavaksi on ravintohuollon vuoro.



Eiköhän näillä saa jotain aikaan...





Ravintosuunnitelman teko käy kätevimmin kalorilaskurilla (kuinkas muuten...). Alla olevat kuvat ovat huomisen päivän suunnitelmasta. Kaloreihin on laskettu suoraan 500 kcal vaje, ja saisin syödä vielä 58 kcal, mutta kun suunniteltu ja toteutuva ravintoympyrä näyttävät noin kauniin samanlaisilta, en raski kajota enää laskuriin... Kaksi omega 3 -kapselia varmasti täydentävät listaa.


Alla oleva lista on hieman nurinkurinen, sillä sitä luetaan lopusta alkuun.
No, ehkä se kehittää jotain aivojen osaa...



















Ja tällainen pitäisi sitten olla koko viikon saldo:









Palataan siis tähän asiaan jälleen viikon kuluttua :-)

4 kommenttia:

  1. Toimen WOW. Sulla on hyvä tsemppi päällä. Onneksi olkoon. Meikäläinen yrittää tällä viikolla päästä taas salille. Nyt pari päivää Zumpajalka on ollut kunnossa.
    MerjaUK

    VastaaPoista
  2. Se on pikku pakko tsempata, kun tuli luvattua ryhmässä, että pudotan sen 6 kg... Tein juoksukoulutreeneistä tänään pacen ja sen perään vielä 45 min. venyttelyn ryhmässä. Nyt sitten vielä kaksi lenkkiä ja yksi venyttely ennen lauantaita. HUOH...

    Mutta kiva, että sulla zumbajalka alkaa taas vipattaa:-D Tsemppiä kaima!

    Merja Suomesta

    VastaaPoista
  3. Terveiset Paula O:lta (siis siltä vanhemmalta Paulalta) Easy Life Control -ryhmästä.
    Otan Merja sinulta tsemppausapua omaan ohjelmaani.Vaikuttaa siltä, että olen saamassa kiinni uudesta motivaatiosta. Kaikki vertaistuki on hyödyksi. Nyt kun flunssani alkaa helpottaa, palaan liikuntaruotuun. Kalenteri esiin ja suunnitelmat pohjaksi. -On muuten aika mielenkiintoista vertailla toisen tekemiä ravintopäiväkirjoja. Kiitos! Minulla on ongelmana makean kaipuu. Liekö sille tehtävissä mitään?
    Terv. Paula O

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommentista, Paula!
    Minulla makean kaipuuseen auttaa suunniteltu makea. Esim. tuossa yllä olevassa listassa pähkinäsekoituksessa on myös rusinoita, joista en yleensä tykkää, mutta maistuvat tuossa kivan makeilta. Sekoitan rahkan ja makean jogurtin keskenään ja laitan pähkinä-rusinasekoitusta sekaan. Ehrmannin rahka on mukavan pehmeän makuista. Sitten saatan pilkkoa omenia palasiksi ja lorutella päälle teelusikallisen puolukkahunajaa. Ja Valion Flora vanilla on kans hyvää vaikka omenien kanssa. Maistuvaa kahvin seuralaisena. Tai kaurapuuron sekaan ruokalusikallinen appelsiinimarmeladia. Keskiviikolle suunnittelin iltapäivälle yhden pullaviipaleen, koska tiedän, että sitä on kahvin kanssa tarjolla. Lakritsipatukka ja vähäkalorinen suklaa (esim. Stockmann myy Canderel-suklaata pieniä patukoita)auttavat myös eivätkä vie kohtuuttomasti kaloreita oikealta ruoalta. Vaikeinta minulle on saada tarpeeksi proteiineja. Minun heikkouteni on leipä, mutta onneksi sitäkin kärsii syödä jonkin verran.

    Tsempataan toisiamme!
    t. Merja FIN
    (pitää laittaa tuo FIN tai Suomesta, ettei sekoitu Englannista kirjoittavaan toiseen Merjaan, Merja UK)

    VastaaPoista